O našem restoranu

Uživajte u tradicionalnim italijanskim recepturama i posetite nas u srcu starog Zemuna.

Dobro došli u restoran Bella Napoli.

Gurmani nas obožavaju, proverite zašto.

Svoju istoriju, Bella Napoli Restoran & Pizzeria započeo je 1999. godine kao porodični restoran na Zemunskom keju. Restoran je osnovao Miša Garić, veliki gurman i zaljubljenik u italijansku kuhinju koji je svoju strast prema ukusima hteo da podeli sa drugima. 2002. godine restoran se seli u srce starog Zemuna, u Zmaj Jovinu ulicu u kojoj se i dan danas nalazi.

 

Miša Garić je svoje gastronomske veštine usavršio u Akademiji za kulinarske veštine Etual (Boscolo Etoile Academy) i učio od velikih italijanskih majstora kulinarstva Luce Montersina i Rossana Boscola. Uz primenu italijanskih tehnika pripreme hrane i originalnih italijanskih receptura Miša je kreirao autentičnu ponudu jela koja gosti restorana veoma vole.

Po čemu se razlikujemo od drugih?

Osnovna karakteriska restorana je da sve što se servira na tanjiru sprema se u samom restoranu po Mišinim recepturama. Koriste se najkvalitetnije i pažljivo birane namirnice, kuva se domaći paradajz za pice i paste, prave se domaće testenine (njoke, taljatele, lazanje, ravioli), hlebovi, sosovi za paste i mesa, dresinzi za salate, kolači. Sveža riba, plodovi mora i meso obrađuju se i mariniraju u samom restoranu, a ramstek za taljatu sazreva metodom suvog sazrevanja (Dry Aging) u specifičnim uslovima minimum 21 dan.

 

Iako okružen brojnim poznatim beogradskim kafanama i restoranima, Bella Napoli Restoran & Pizzeria je svojim kvalitetom i različitošću postao jedno od kultnih mesta i sinonim za italijanski restoran u Beogradu. Veoma popularan i posećen, odoleva izazovima današnjice i osim što zadržva stare konstanto privlači nove goste. Pored domaćih, veliki broj gostiju čine i stranci koji žive ili se samo zatektnu u Beogradu.

Naša postignuća

2013. 

Osnovan je Bella Napoli Loyality Club u koji se gosti svakodnevno učlanjuju. Danas, 2021. godine, taj klub broji više od 7,500 zadovoljnih gostiju restorana.

 

2015. 

Restoran je dobio nagradu od Italijanske privredne komore za autentičnu prezentaciju italijanske gastronomije i kulture (Italian Quality).

 

2018. 

Bella Napoli Group je ekskluzivni partner vinarija Sartori i Montalbano iz Italije od kojih godišnje uveze oko 5,000 boca. Vina se prodaju u samom restoranu, koja gosti sve češće kupuju i nose sa sobom kući.

Gosti su
fotografisali